Parlodel

Monika    02.11.2012, 10:32

Dobrý den, som po porode 8 den odvtedy uzivam parlodel na zastavenie mlieka. Od vtedy som bola na wc len raz vcera kde som zbadala uplne ciernu stolicu. Precitala som si letak kde su zavazne vedlajsie ucinky a tato stolica tam je popísana, okrem toho mam vysoky pulz v pokoji cca 100 uz týzden a aj ten pulz je tam popísaný. Doteraz som na to nevedela prist ze preco, ale akurat citam tieto vedlasie ucinky. Ako postupovat? Mam aj nadalej brat tieto lieky alebo vysadit a nasadit ine... dakujem.

Milá Monika,

o vedľajších účinkoch lieku sa poraďte ihneď s lekárom, ktorý vám Parlodel predpísal. Ak sa vyskytnú nežiaduce účinky, treba ich lekárovi hlásiť.

Okrem toho je dobré vedieť, že na zastavenie laktácie nie je vhodné používať lieky, pretože existujú vhodnejšie postupy, ktoré sú šetrnejšie.

Navyše hoci zastavenie laktácie niekedy môže byť oddôvodnené, príliš často sa používa v prípadoch, v ktorých by matka mohla dojčiť alebo v ktorej sa dá poskytnúť pomoc pri dojčení. Netušíme, aký je váš prípad, ale je dobré vedieť, že ak vám zastavenie laktácie bolo indikované napríklad z dôvodu užívania iných liekov či z dôvodu nedostatočnej pomoc pri dojčení, ešte stále máte možnosť Parlodel vysadiť a k dojčeniu sa vrátiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok