Odstavenie a tehotenstvo

Miriam    28.01.2013, 22:22

Dobry den, som v 6 t.t. a doteraz som dojcila vyse 2 rocnu dcerku. Bola by som v tom pokracovala aj nadalej lebo mliecka mam stale dost. Ale dcerka z nicoho nic proste mliecko prestala pytat. A to som kojila na obed aj pred spanim a niekolkokrat v noci. Ked som jej ho aj ponukla, nechcela a radsej si zobrala flasku s vodou ci cajikom. Po 2 dnoch som mala prsia vsak velmi naliate a bolestive, tak som si ich trosku odstriekala a pevne zviazala. Nosim ich tak uz 4 den, no stlale citim napatie a aj napriek obvazu sa mi nalievaju. Poradte mi ako zastavit laktaciu a ci je spravne, aby som ich zvazovala. Ako mam postupovat, aby som nedostala zapal prsnika??? Dakujem

Milá Miriam,

niektoré deti sa počas tehotenstva prestanú dojčiť. Je možné, že toto správanie dcérky bude prechodné a znova sa začne prisávať. Niektoré deti sa začnú znova dojčiť po narodení bábätka.

Medzičasom nepotrebujete robiť žiadne špeciálne opatrenia. Tvorba mlieka v tehotenstve prirodzene klesá. Ak cítite napätie a bolestivé naliatie, môžete si odstriekať trošku mlieka, do úľavy. Nie je potrebné si prsníky zväzovať. Toto nepomáha znížiť tvorbu mlieka a navyše zvyšuje váš pocit nepohody pri preplnených prsníkoch. Rovnako nie sú vhodné iné bežne tradované opatrenia, ako napr. obmedzenie pitia tekutín.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odstavenie a tehotenstvo