Moje dieťa nespí

Michala    13.02.2013, 17:39

dobry den, moj 7 tyzdnovy syn vydrzi spat max. do 23,30 a potom sa do rana len prehadzje.zo zaciatku to tak nebolo,neviem co sa stalo.hladny nie je,pretoze sa naje a na upokojenie uz prsnik nechce.je plne dojceny.cez den si pospi dobre,tak nerozumiem co sa deje.ako je mozne,ze sa neunavi a nezaspi od unavy, ja som uz z toho vycerpana a nervozna. dakujem

Milá Michala,

spánok maličkých bábätiek sa mení a nemusí v 7 týždňoch vyzerať tak, ako na začiatku.

V prvom rade je dobré skontrolovať dojčenie. Ak bábätko na prsníku dobre pije, dobre priberá, tak potom toto možno ako príčinu danej situácie vylúčiť. Ak by ste chceli vyhodnotiť pitie bábätka na prsníku, obráťte sa na niektorú z našich poradkýň.

Je možné, že váš synček v noci potrebuje intenzívnejšiu pomoc na to, aby dokázal zaspať. Nočnú situáciu by bolo jednoduchšie vyhodnotiť v priamom konktakte s vami, aby sa dali vylúčiť rušivé faktory, ktoré môžu to, čo popisujte spôsobovať - napríklad prebaľovanie v noci, po ktorom bábätko ťažko zaspáva; zbytočná snaha o odgrgnutie, ktorá bábätko zobudí; alebo napríklad to, že sa bábätko zobudí po preložení do postieľky, či ďalšie. Ak by takéto faktory existovali, bolo by dobré ich odstrániť, prípadne pridať metódy, ktoré by synčekovi pomohli zaspať. Je možné, že spánok bábätka v noci si od vás vyžaduje viac úsilia a byť rodičom v noci môže byť niekedy veľmi náročné. Na druhej strane, je možné, že toto sa zmení samo od seba.

Okrem toho skúste na svoj spánok využívať ktorýkoľvek čas, keď synček spí.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moje dieťa nespí