Stipanie a silne sanie

Martina    01.02.2024, 17:44

Dobry den, chcem sa spytat stale dojcim 19 mesacneho syna a zvykne ma stipat do prsnika pri sani alebo si pchat prst do ust zatial co saje ( je to bolestivé) a naposledy som citila diskomfort akoby sal tak silno ze som cítila bolest ktoru som nikdy predtym necitila...moze to znamenat ze uz nemam mlieko?

Milá Martina,

väčšie deti často pri dojčení skúšajú rôzne veci a je možné, že toto je prechodné obdobie, ktoré sa podarí zvládnuť tým, že bábätku dáte citlivo ale jasne najavo, že toto vás bolí a nie je to príjemné. Okrem toho však má zmysel vyhodnotiť, ako aktuálne vyzerá príjem mlieka pri dojčení a správanie bábätka pri dojčení. Niekedy totiž aj väčšie deti takýmto správaním alebo hryzením do prsníka reagujú na tok mlieka, ktorý vnímajú ako nedostatočný a situácia sa zlepší, keď sa zvýši tvorba mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

a odstránia sa príčiny, pre ktoré mohla tvorba mlieka klesnúť:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Vyhodnoťte tieto faktory spoločne s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

zvlášť, ak popisujete bolesť, je možné, že kľúčom k riešenie situácie by mali byť aj kroky pre zlepšenie dojčenia. Súčasne by ste s laktačnou poradkyňou prešli aj možnosti preliečenia bradaviek, ak by ste bolesť pociťovali aj naďalej.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Stipanie a silne sanie