Prodietix a dojcenie

Lenka    25.12.2021, 22:22

Dobrý deň, Dcera má 10mes. je dojcena len cez noc(cca 2x) ,sem tam cez deň(max.2x), ale primárne papa už tuhú stravu. Je vhodné aby som mohla mať diétu Prodietix? Ďakujem

Milá Lenka,

materské mlieko sa tvorí z krvi matky a zloženie krvi neovplyvníte diétou. Na to, aké zloženie bude mať vaše mlieko alebo aké množstvo mlieka sa vám bude tvoriť, nevplýva vaše stravovanie, tvorbu mlieka ovplyvňuje odber mlieka z prsníka a 10-mesačné bábätko sa typicky potrebuje dojčiť veľakrát počas dňa, čo pomáha udržiavať tvorbu mlieka. Pokojne začnite dojčiť dcérku aj častejšie, tak ako to bude potrebovať. Štúdie ukázali, že napríklad aj podvyživeným ženám sa tvorí mlieko rovnakej kvality, ako ženám s dostatočnou výživou. Alebo: nie je možné napríklad vytvoriť „tučnejšie“ mlieko tým, že žena bude konzumovať viac šľahačky a iných zdrojov tuku. Rovnako vaša diéta (ktorá je navyše pre niekoho úplne normálna strava) nebude nijako vplývať na dojčenie. Môžete dojčiť bez obáv ďalej tak, ako to vaše dieťa potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prodietix a dojcenie