Zastavenie tvorby mlieka po 1.5roku od odstavenia

Kristina    13.01.2022, 21:27

Dobry den, chcem sa opytat, ci mi viete prosim poradit, ako zastavit tvorbu mlieka po 1.5roku od odstavenia. Z prs si stale viem vytlacit mlieko, no teda uz zelenej farby, niekedy sa mi normalne naleju, aj teraz mam ten pocit, tak preto pisem uz sem do poradne. Bola som aj u lekarky, robili sme aj ster, nic patologicke sa nenaslo, proste iba mlieko. Jasne, dala mi lieky, ale moc sa mi nepacia( volaju sa medocriptine) a preto sa obraciam aj na vas, lebo ich beriem ako uplne poslednu moznost. Za kazdu radu vam budem vdacna. Dakujem! Kristina

Milá Kristína,

ak sa vám nalievajú prsníky mliekom takto dlho od odstavení, tak máte dve možnosti: buď vám to až tak nevadí a budete len manažovať príznaky (napríklad jemným odstriekavaním v minimálnom množstve a kapustnými listami) alebo chcete tvorbu mlieka zastaviť, a potom by ste buď mohli vyskúšať užívať terapeutické dávky byliniek ako je mäta či šalvia na zastavenie tvorby mlieka, prípadne definitívnym riešením je liek, ktorý vám bol predpísaný. V prípade, že chcete znovu otehotnieť, tak potom tento liek, ktorý vám predpísali, môže byť správna voľba. Farba mlieka, ktoré odstriekavate - napríklad zelená - nie je určujúca a nič neznamená, je to v poriadku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zastavenie tvorby mlieka po 1.5roku od odstavenia