Zelezo v mlieku

Zuzana    21.01.2022, 14:40

dobry den, syncek 2,5m ma zistene nizsie zelezo, maltofer aj narosan uziva ale pomaha len malo, mozem mu pomoct ak budem uzivat zelezo naviac ja? prejde ho do mliecka "viac" ci mlieko obsahuje stale rovnako zeleza? dakujem

Milá Zuzana,

materské mlieko je výborným zdrojom železa, pretože má vysokú vstrebateľnosť. Z tohto pohľadu je pre vaše bábätko dojčenie liekom, poskytuje mu množstvo železa, ktoré by nezískalo napríklad z umelej výživy v takomto množstve. Množstvo železa v materskom mlieku nie je možné ovplyvniť stravou matky, dokonca aj mlieko anemických žien, obsahuje dostatok železa. Takže z tohto pohľadu nemá zmysel, aby ste vy užívali železo. Ak je to potrebné, bábätko má dostávať svoje lieky a po 6 mesiaci sa môžete v rámci jedál zamerať na potraviny s vysokým obsahom železa, ktoré sa dobre vstrebáva a k tomu je kľúčové pokračovať v dojčení, vzhľadom na to, koľko železa získa bábätko práve z materského mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zelezo v mlieku