Bolesť chrbtice

Stanka    23.01.2022, 18:05

Dobrý deň, prosim Vás, mám veľké bolesti krčnej chrbtice vyrážajúce až do ľavej ruky a v dôsledku toho nie som schopná poriadne dojčiť svoju dceru. Na pohotovosti mi dali len Paralen a injekciu, ale nič nepomohlo. Ktoré tabletky môžem užívať na zmiernenie bolesti? Ďakujem Vám veľmi pekne.

Milá Stanka,

môžete sa liečiť a dojčiť zároveň. Nie je dôvod, aby ste sa len snažili "vydržať". Nie je dôvod liečbu odkladať a nechať stav zhoršovať sa.

Chorá matka nemusí vo veľkej väčšine prípadov voliť medzi svojim zdravím a dojčením. Nedojčenie prináša riziká pre zdravie dieťaťa a matky. Umelé mlieko prináša riziká pre zdravie dieťaťa a matky. Prerušenie dojčenia na pár dní vo veľkej väčšine prípadov znamená ukončenie dojčenia zo všetkými potenciálnymi negatívnymi dôsledkami.

Lieky, ktoré sa používajú pre liečbu vašich zdravotných problémov, sú z hľadiska dojčenia jedny z ideálnych liekov – do materského mlieka sa nedostane nič. Preto si môžete nechať napísať tie lieky, ktoré by pre riešenie vašej diagnózy pripadali do úvahy. Máte možnosť teda pokračovať v dojčení bez obmedzení a užívať lieky proti bolesti (aj napríklad diklofenak) či iné lieky, ktoré by vám pomohli.

Prečítajte si k tomu aj tieto informácie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Rovnako by nebol problém, ak by ste pri riešení bolestí chrbtice použili iné dostupné prostriedky a postupy - napr. cvičenie zamerané na posilnenie svalov chrbta, plávanie, iné. A ak sa problémy nedajú riešiť len masážou či cvičeniami, dojčiaca matka môže absolvovať potrebné vyšetrenia a liečiť sa popri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť chrbtice