Poloha pri kŕmení cievkou na prsníku

Alexandra    09.02.2022, 17:36

Dobrý deň, chcem sa prosím Vás spýtať či je možné kŕmiť cievkou na prsníku aj v polohe na boku v ľahu. Ďakujem

Milá Alexandra,

pre dokrmovanie laktačnou pomôckou na prsníku je dôležité, aby bolo bábätko správne prisaté k prsníku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

Správne prisatie bábätka je možné dosiahnuť aj v polohe poležiačky. Pozrite si fotky rôznych polôh pri dojčení a toho, ako v nich dosiahnuť správne asymetrické prisatie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

Prejdite túto otázku aj so svojou laktačnou poradkyňou, pretože, ak dokrmujete bábätko laktačnou pomôckou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

laktačná poradkyňa vám pomôže urobiť ďalšie dôležité kroky, ktoré vám pomôžu čo najskôr sa vrátiť k výlučnému dojčeniu bez nutnosti dokrmovania.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Poloha pri kŕmení cievkou na prsníku