Kroucení u kojeni

Lucie    09.07.2022, 09:59

Zdravím,mám syna 6měsiců. Od 3mesice od očkování se mi kroutí u kojení a v noci. Nejspíš ho trápí pořád ještě koliky a prdíky. Strašně se u kojení kroutí a zapírá se o mně. Tohle se děje i přes noc Celé dny si ucucava. Pokud se vydatně nápije,bolí ho brisko či nastoupí strašný pláč. Vše vyzkoušené. Od kapiček po eliminační dietu,kterou ještě stále držím ale bez změn. V klidu jsme nenakojili už 3mesice .Doktorka mi tvrdí,že je vše v pořádku. Že některé děti to tak maji. Dekuji

Milá Lucie,

správanie bábätka, ktoré popisujete, najčastejšie súvisí s reakciou na tok mlieka. Typický čas, kedy sa takéto správanie začína Toto je možné odlíšiť v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou spoločne vyhodnotíte pitie bábätka na prsníku a jeho správanie pri dojčení. Prečítajte si aj to, ako podobné správanie bábätka opisujú iné ženy v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Ak by ste spoločne s laktačnou poradkyňou vyhodnotili, že ide o takúto situáciu, budete pri riešení postupovať približne podľa toho, ako to ďalej článok opisuje. Niekedy časť tohto správania súvisí s so spánkom a potrebou bábätka zaspať a udržať sa v spánku, ak by to tak bolo, po vyhodnotení výdatnosti dojčenia a správania bábätka pri dojčení budete mať spoločne s laktačnou poradkyňou lepšiu predstavu o príčine tohto správania a o tom, aké riešenie použiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kroucení u kojeni