Nepokoj pri dojčení

Viktória    18.07.2022, 18:41

Dobrý deň, moja 9 mesačná dcérka je posledný mesiac strasne nepokojna pocas dojcenia v case keď ju uspavam na prsniku. Dojcim ju v ľahu na posteli a ona sa prehadzuje z chrbta na brucho a naopak akokeby si nevedela najst polohu. Pritom ma hryzie a nielen do prsníka ale aj do ruky alebo do matraca. Čím to môže byt? Má už styri zúbky a myslim že idú dalsie dva tak pripisujem to trochu aj tomu ale predtym to nerobila keď jej isli tie prve zubky. A ešte spomeniem že takto ju uspavam aj hodinu kým sa ukľudní a zaspí a nakoniec spi 30 alebo 40 minut.Dakujem za odpoved

Milá Viktória,

spánok bábätiek v tomto veku je oblasť, ktorá si vyžaduje veľa rodičovských zručností a energie. V situácii, ktorú opisujete, stojí za to vyhodnotiť, na čo bábätko reaguje. Niekedy sa takýmto správaním prejavuje reakcia bábätka na tok mlieka. Niekedy takéto správanie súvisí s tým, čo sa deje s managementom spánku, napríklad, že bábätko zaspáva príliš neskoro po tom, čo už bolo pripravené na spánok alebo naopak príliš skoro. Má preto zmysel tieto okolnosti vyhodnotiť v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spoločne vyhodnotili okolnosti spánku a dojčenia, aby ste vyhodnotili pitie mlieka pri dojčení a správanie bábätka s ohľadom na tok mlieka. Podľa toho, čo spoločne vyhodnotíte, sa rozhodnete ďalej. Ak by bolo potrebné riešiť túto situáciu krokmi pre zlepšenie dojčenia, budete spoločne postupovať podľa tohto materiálu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Ak bude táto oblasť súvisieť s managementom spánku, prejdete spoločne súvislosti medzi dojčením a spánkom a to, ako pomôcť bábätku byť pri uspávaní pri dojčení spokojnejším.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nepokoj pri dojčení