Syn 16m nemá čas na dojčenie

Michaela    20.07.2022, 13:52

Dobrý deň, idem si k Vám opäť po radu. Medzi 2 a 4 mesiacom sme mali strajk, ktorý sme postupne prekonali. Po 4tom mesiaci sa to zlepšilo na toľko ze sa už pekne najedol, ale viac menej iba doma v posteli po leziacky, ak sme boli mimo domu museli sme sa vždy niekam schovať aby ho nič nerozptylovalo inak by sa ani nenajedol. Od malička sa nosíme ale dojčiť sa mu tam nikdy nechcelo a to aj vtedy ak som sa s ním prechádzala aby mal rozhľad - to bolo ešte horšie. Ale ako tak sa vždy najedol - prospieval krásne. Avšak teraz už asi posledné dva mesiace je to o nervy, nemá absolútne čas na dojčenie, nikdy si sám nepovedal, vždy som iba ponúkala a to v intervaloch 1 - 1,5h. Predtým sa kojil ráno po zobudeni potom mal nejaké ovocie ci presnidavku, znova kojenie, znova kojenie na spánok, kojenie po spánku, obed, kojenie, olovrant, kojenie, večera, kojenie na spánok. A v noci každú hodinu. Podotýkam z prikrmov zjedol MAX 5lyziciek viac som do neho nedostala. Od malička spime spolu žiadne separacne pomôcky nepouzivame, dokonca aj tekutiny ktoré mu ponúkam iba z pohárika úplne odmieta. A najhoršie na tom je že prestal priberať a plienky maniba veľmi slabucko pocikane, sú dosť zlte a zapachaju. Minulý týždeň už som z toho hola taka zúfalá ze som mu pri tom pustila pesničky na telefóne a čuduj sa svete veľmi ochotne a dlho sa nakojil ale nechcem to riešiť takýmto spôsobom. Už som si opäť zaradila aj bylinky na zvýšenie laktacie, ktoré mi po štrajku veľmi pomohli ale nech ponúkam ako kolvek syn proste nemá čas a stále sa potrebuje hýbať a všetko skúmať. A to som si myslela ze keď už sme prekonali strajk mame vyhraté a stále som dúfala v deň kedy sám príde potaha ma za tričko a vypýta si sám...

Milá Michaela,

situácia, ktorú opisujete, sa zdá byť dozvukom štrajku, ktorý ste riešili v minulosti, ktorý sa pravdepodobne zmiernil, ale teraz sa znova začína v nejakej podobe ukazovať. Čas, kedy si vaše dieťatko vypýta dojčenie, príde, momentálne je toto určitá forma štrajku, pri ktorej sa bábätko takto správa. Je možné, že bude ochotnejšie byť na prsníku v čase nejakej zábavy a ak nechcete používať mobil (čo je pochopiteľné), môžete skúsiť niečo iné, čo by bábätko dostatočne zabavilo: spievanie, rozprávanie rozprávok, nejaké hry (varila myšička kašičku do dlane bábätka), hračka, atď.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Syn 16m nemá čas na dojčenie