Syn 16m nemá čas na dojčenie
Otázka
Dobrý deň, idem si k Vám opäť po radu. Medzi 2 a 4 mesiacom sme mali strajk, ktorý sme postupne prekonali. Po 4tom mesiaci sa to zlepšilo na toľko ze sa už pekne najedol, ale viac menej iba doma v posteli po leziacky, ak sme boli mimo domu museli sme sa vždy niekam schovať aby ho nič nerozptylovalo inak by sa ani nenajedol. Od malička sa nosíme ale dojčiť sa mu tam nikdy nechcelo a to aj vtedy ak som sa s ním prechádzala aby mal rozhľad - to bolo ešte horšie. Ale ako tak sa vždy najedol - prospieval krásne. Avšak teraz už asi posledné dva mesiace je to o nervy, nemá absolútne čas na dojčenie, nikdy si sám nepovedal, vždy som iba ponúkala a to v intervaloch 1 - 1,5h. Predtým sa kojil ráno po zobudeni potom mal nejaké ovocie ci presnidavku, znova kojenie, znova kojenie na spánok, kojenie po spánku, obed, kojenie, olovrant, kojenie, večera, kojenie na spánok. A v noci každú hodinu. Podotýkam z prikrmov zjedol MAX 5lyziciek viac som do neho nedostala. Od malička spime spolu žiadne separacne pomôcky nepouzivame, dokonca aj tekutiny ktoré mu ponúkam iba z pohárika úplne odmieta. A najhoršie na tom je že prestal priberať a plienky maniba veľmi slabucko pocikane, sú dosť zlte a zapachaju. Minulý týždeň už som z toho hola taka zúfalá ze som mu pri tom pustila pesničky na telefóne a čuduj sa svete veľmi ochotne a dlho sa nakojil ale nechcem to riešiť takýmto spôsobom. Už som si opäť zaradila aj bylinky na zvýšenie laktacie, ktoré mi po štrajku veľmi pomohli ale nech ponúkam ako kolvek syn proste nemá čas a stále sa potrebuje hýbať a všetko skúmať. A to som si myslela ze keď už sme prekonali strajk mame vyhraté a stále som dúfala v deň kedy sám príde potaha ma za tričko a vypýta si sám...
Odpoveď
Milá Michaela,
situácia, ktorú opisujete, sa zdá byť dozvukom štrajku, ktorý ste riešili v minulosti, ktorý sa pravdepodobne zmiernil, ale teraz sa znova začína v nejakej podobe ukazovať. Čas, kedy si vaše dieťatko vypýta dojčenie, príde, momentálne je toto určitá forma štrajku, pri ktorej sa bábätko takto správa. Je možné, že bude ochotnejšie byť na prsníku v čase nejakej zábavy a ak nechcete používať mobil (čo je pochopiteľné), môžete skúsiť niečo iné, čo by bábätko dostatočne zabavilo: spievanie, rozprávanie rozprávok, nejaké hry (varila myšička kašičku do dlane bábätka), hračka, atď.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokNajčítanejšie články
- Je možné dojčiť adoptované dieťa?
- Alkohol, káva, fajčenie a dojčenie?
- Toto by vám o vašich bradavkách a prsníkoch nemal nik povedať
- Cmúľa si vaše bábätko prsty? Je cumlík lepší?
- Kedy dať bábätku cumlík?
- Môžem dojčiť, keď mám Covid?
- Ako dlho má trvať dojčenie?
- Toto ste o dojčení dvojičiek nevedeli
- 14 zaujímavostí o materskom mlieku
- Čo sa stane, keď popri dojčení použijem fľašku?
- Hryzie ma pri dojčení - čo mám robiť?
- Keď má novorodenec hypoglykémiu
- Čo sa stane s dojčením, ak cvičím či chudnem?
- S ktorým príkrmom začať ako prvým?
- Vaše príbehy o dojčení - ako to prežívajú iné ženy?
- Tri situácie, v ktorých nepoužívať klobúčiky
- Čo je to materská starostlivosť klokankovaním?
- Ako vyriešiť koliku a plač
- Môžem v období dojčenia užívať lieky?
- Ako poznám, či mám dosť mlieka?
- Dojčenie v médiách
- Majú dojčiace ženy menštruáciu?
- Bábätko sa od pôrodu zatiaľ neprisáva - čo ďalej
- Tipy na únavu z nočného dojčenia
- Ako využívať nosenie pri dojčení?
- Odlúčenie od dieťaťa - čo teraz?
- Keď bábätko odmieta dojčenie - štrajk
- Ako vyzerá odstavenie od dojčenia?
- Je možné dojčiť predčasne narodené bábätká?
- Predpôrodná príprava komplet zdarma
- Priberá vaše bábätko málo alebo naopak veľa?
- Ako na príkrmy?
- Ako zavádzať príkrmy podľa WHO?
- Môže byť mlieka príliš veľa?
- Existuje rastový špurt?
- Toto ste o refluxe a grckaní nevedeli
- Aké opatrenia urobiť proti SIDS?
- Ako funguje spánok bábätiek?
- Návod na bezpčené spoločné spanie
- Čo znamená zelená stolica?
- 10 bodov pre kontakt koža na kožu po pôrode
- Ako má vyzerať strava dojčiacej matky?
- Dojčiť z jedného alebo striedať prsníky?
- Tandemové dojčenie - dojčenie staršieho a mladšieho dieťaťa
- Dojčenie počas tehotenstva
- Mám dávať dojčenému bábätku vodu?
- Ako pripravovať umelú výživu?
- Čo na dojčenie hovorí veda?
- Pozrite si videá o dojčení
- Funguje na lepší spánok bábätiek vyplakanie a spánkový tréning?
- Všetko, čo potrebujete vedieť o začiatkoch dojčenia
- Ako zastaviť tvorbu materského mlieka?
- Čo sa deje, keď sa používajú zavinovačky?
- Ako ovplyvňuje dojčenie zdravie matky?
- Koľko zložiek má materské mlieko?
- Spôsobuje dojčenie zubný kaz?
- Je možné zvýšiť tvorbu materského mlieka?
- Čo všetko sa počas dojčenie smie alebo nesmie?
Poradňa dojčenia
Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihu