Nadcha u dojcata

Karolina    19.09.2022, 18:16

Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu. Mam 5mesacnu dcerku a uz 2tyzdne sa trapime so splikmi, ktore ale nejdu odsat. Uz sme mali ak 3dni teplotum Pocujem ze ich v nosteku ma ale prilozim odsavacku a nic alebo minimum soplika jej vide. Cele tie dva tyzdne nonstop len place ci lezi ci je na rukach ci v nosici stale len place uz som zufala a neviem ako a cim jej pomoct. Neviem ci sa mohla nakazit odomna ja som mala nadchu tiez, hoci viem ze v clankoch uvadzate ze by nemalo babatko od matky ochoriet. Pocula som ze aj kvapka materskeho mlieka do nosteka je prospesna a preto sa chcem spytat ci mam vyskusat aj to. Pouzivame aj solne vyplachy kvapky pre deti som uz vysadila pretoze viem ze ani dospely clovek nema tak dlho uzivat kvapky do nosa a nechcem to davat ani jej. Dalsim problemom je dojcenie kedze mi nejdu sopliky odsat strasne tazko sa jej papa vidim na nej ze by aj chcela len ako chyti prsnik hned zacne plakat a znova ho pusti. Na poslednej poradni nam lekarka povedala ze dcera menej pribrala preto si myslim ze by to mohlo byt aj vplyvom ucpateho nosika, tak by som sa chcela spytat ci nemate pre mna nejaku radu alebo odporucanie ako tento stav zlepsit. Dakujem

Milá Karolína,

v tejto situácii vám odporúčame urobiť kroky pre preliečenie dcérky a súčasne vyhodnotiť, nakoľko správanie dcérky súvisí s upchatým noštekom a nakoľko môže súvisieť prípadne aj s inými faktormi, ktoré sa týkajú dojčenia ako takého. Preto vám odporúčame skontaktovať sa s našou profesionálnou laktačnou poradkyňou, ktorá je zároveň aj ORL lekárkou, dr. Nemašikovou:

MUDr. Lucia Nemašiková

nemasikova@gmail.com

Hviezdičky za vzdelávanie: * * * * *
Osobné poradenstvo: áno - za poplatok
- Poplatok: 10 Eur
- Poplatok popis: 10 eur za 1 hod poradenstva
Podporná skupina dojčenia: áno
- Kde: RC Bambuľkovo Galanta
- Kedy: V stredu o 9:30 striedaju sa podporne skupiny dojciace a nosiace
- Cena: 1,50 euro vstupne do RC
Príprava tehotných: áno
- Kde: podla dohody
Špecializácia: tandemove dojcenie poradkyna nosenia deti v satkach a ergonosicoch
Poznámka: podporná skupina v Rodinnom centre Bambuľkovo Galanta, mailove poradenstvo t.č. neposkytujem, osobne poradenstvo a priprava tehotnych iba po dohode a podla situacie.
Webová stránka: www.poradnaorl.webnode.sk



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nadcha u dojcata