Koľko potrebujete piť pri odsavani 9mesacne dieťa

Lenka    04.11.2022, 13:19

Odsavame-od narodenia (nekomentujem - dve deti do troch rokov,tretie nešlo) má 9 mesiacov, chutí jej všetko...dokedy podávať odsavane mlieko? (Umele nedá ani omylom,len na cerstvo odsate)

Milá Lenka,

akékoľvek množstvo materského mlieka by ste bábätku podávali, stojí za to. Každá kvapka materského mlieka je cenná, obsahuje viac ako 1200 látok, ktoré bábätko nezíska zo žiadneho iného zdroja potravy, viac ako 700 kmeňov probiotických baktérií a mnohé ďalšie látky. Dobrá správa je, že v tomto veku, ak by ste aj potrebovali príjem materského mlieka doplniť niečím ďalším, tak už to nemusí byť umelé mlieko. Môžete bábätku začať dávať jedlo. Rodinné jedlo predstavuje čerstvú hodnotnú zdravú výživu, ktorá dokáže doplniť kalorický príjem aj výživu bábätka, ktoré pije materské mlieko, dokonca lepšie ako umelé mlieko. Umelé mlieko je tiež mnohozložková potrava skladajúca sa z kravského mlieka, rozličných olejov a pridaných vitamínov. Toto isté pre vaše bábätko môžete doplniť zo zdravých, výživných, kvalitných, čerstvých potravín. Prečítajte si náš detailný článok na túto tému a vypočujte si k tomu našu podrobnú prednášku:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/

https://www.mamila.sk/sk/pre-poradkyne/oznamy-o-kurzoch/prikrmy/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Koľko potrebujete piť pri odsavani 9mesacne dieťa