Pangamin

Lucia    25.11.2022, 15:10

Dobrý deň. Prosím Vás mohli môjmu 7 týždňovému plne dojčenému synčekovi uškodiť pivovarské kvasinky Pangamin tak ze ho bolelo bruško a nafúklo mu ho? Boli mi odporúčané vašou LP na podporu tvorby mlieka no bojím sa ze môj synček mal na nich takúto reakciu. Lebo nie som si vedomá ze by som jedla niečo iné čo by mu mohlo uškodiť. Za odpoveď vopred veľmi pekne ďakujem.

Milá Lucia,

kvasinky sa nedostávajú do materského mlieka a počas dojčenia môžete konzumovať Pangamin bez obáv. Je nepravdepodobné, že správanie bábätka, ktoré ste pozorovali, súviselo s tým, že ste si dali Pangamin. Niekedy sú bábätká nespokojné, plačú, priťahujú nožičky k telíčku, červenejú v tváričke a ich správanie vyzerá ako bolesť bruška v situácii, kedy reagujú na súvislosti medzi dojčením a spánkom. Ak nastala situácia, v ktorej ste s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY usúdili, že je potrebné zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka, je možné, že správanie bábätka súviselo s touto situáciou a s tým, že bábätko potrebovalo pomoc so získaním mlieka z prsníka a následne so zaspatím a spánkom. Tieto detaily nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu, napíšte nám, prosím, na emailovú adresu dojcenie@mamila.sk meno laktačnej poradkyne, s ktorou ste situáciu konzultovali.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok