Koureni

Lucie    09.04.2023, 09:32

Dobry den,precetla jsem si na vasich strankach,ze se doporucuje kojit i kdyz nedokazu prestat kourit.Je nejaky limit s kolika cigaretami denne jeste kojit a s kolika uz radeji ne?Kourila jsem pred tehotenstvim,v tehotenstvi ne,ale po porodu byla memu diteti diagnostikovana vyvojova vada ,ma byt telesne i dusevne retardovane a nejak jsem to nezvladla a zacala jsem kourit.Snazim se prestat ale moc mi to nekde.Snazim se jich dat denne co nejmene,a nejlip az potom,co nakojim,ale obcas na me padne depka a dam si jich vic,i krabicku denne.Neni teda lepsi pak treba mleko vylit a nakrmit umelym? Dekuji moc za odpoved

Milá Lucie,

pravdepodobne ste si prečítali tento článok, ktorý vypracoval medicínsky tím MAMILY v súlade so súčasným stavom vedeckých poznatkov:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/alkohol-fajcenie/

a v ktorom ste našli podrobné vysvetlenie. Choré bábätko potrebuje dojčenie ešte viac než zdravé. Aj v situácii, ktorú popisujete, je pre vaše dieťatko lepšou voľbou, aby ste pokračovali v dojčení a prerušenie dojčenia (ktoré často znamená predčasné ukončenie  dojčenia) a používanie umelej výživy prináša svoje riziká pre zdravie dieťaťa aj matky. Pokúste sa súčasne hľadať pomoc, pretože fajčenie nie je riešením náročnej životnej situácie a súčasne je fajčenie závislosťou, pri ktorej riešení vám významne pomôže odborná pomoc. Vaše bábätko vás bude potrebovať dlhodobo a aj z tohto pohľadu má zmysel hľadať riešenia, pri ktorých ostanete zdravá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok