Neustale kojeni

Verka    11.04.2023, 15:53

Dobry den, syn je od narozeni kojeny, je mu 20m. Poslednich cca 14 dni pri uspavani a hlavne v noci chce byt velice casto kojen s tim, ze doslova po par vterinach strida prsy. Je to vycerpavajici, nevim, co se deje… jinak je spokojeny. Pres den se take chce casto kojit, coz uz nedelal, ale nema potrebu tak casto stridat. Do toho potrebuji pristi tyden byt poprve na par hodin az skoro cely den bez nej coz s momentalni prosukci mleka nevim jak dat dohromady. :( mate, prosim, radu? Dekuji

Milá Verko,

bábätká v tomto veku sa veľmi rýchlo vyvíjajú a mnohé z ich správania sa dynamicky mení. Veľká časť týchto zmien súvisí aj s veľkými skokmi vo vývoji, mnohé deti v tomto veku začínajú robiť veľké pokroky v pohyblivosti, v reči a všetky tieto zmeny súvisia s prudkým rozvojom mozgu. Častosť nočných precitaní priamo súvisí s rozvojom mozgu dieťaťa a dojčenie predstavuje najjednoduchší spôsob, ako dieťaťu pomôcť v noci znova zaspať po tom, čo sa precitne. Toto obdobie býva zo strany starostlivosti o dieťatko veľmi náročné. Už ste mnoho mesiacov veľa investovali do starostlivosti o bábätko a napriek tomu je stále maličké a stále intenzívne potrebuje vašu starostlivosť a sú obdobia, ako práve teraz toto, kedy sa starostlivosť o dieťatko stane ešte náročnejšou. Aj preto organizujeme podporné skupiny dojčenia, v ktorých ženy môžu získať vypočutie, podporu a povzbudenie, pretože to, čo prežívate, nebude trvať večne. Nájdite si svoju podpornú skupinu, aby ste mohli ventilovať svoje pocity a získať aj užitočné tipy, ktoré vám pomôžu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

Na podpornej skupine dojčenia alebo v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

sa tiež môžete porozprávať o situácii, ktorá vás čaká v budúcom týždni. Máme skúsenosti so ženami, ktoré počas dojčenia chodili do práce, prípadne aj na služobné cesty, prípadne študovali. Každá situácia má svoje špecifiká a v osobnom kontakte s poradkyňou nájdete na mieru šité riešenia, ktoré nie je jednoduché určiť všeobecne prostredníctvom internetu.

Okrem toho si ohľadom nočného dojčenia môžete prečítať náš podrobný článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

v ktorom nájdete vysvetlenia o detskom spánku, ale aj tipy a skúsenosti iných žien, ktoré vám môžu pomôcť prežívať túto situáciu jednoduchšie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neustale kojeni