Nebolestivá bulka v prsu

Eva    24.04.2023, 12:11

Dobrý den, prosím o radu jak se zbavit nebolestivé bulky v prsu? Na bradavce je patrná bílá tečka (obnovuje se stále), tu vždy protrhnu, prs zahřívám, masírování i vibrační kartáček jsem zkoušela, ale pořád bulka drží. Na prsu kojim a odsávám i odsávačkou. Prs se vyprázdní až na tu kulatou bulku - je v horní části prsu až za dvorcem a je dost velká (tak 5cm) na to jak malá mám prsa. Jinak mám ji tam cca měsíc. Malemu je dva a půl měsíce. Je ještě nějaká rada co s tím než se vydám na ultrazvuk?. Děkuji za odpověď

Milá Evo,

každá hrčka, ktorá sa nemení tak, ako to popisujete, si vyžaduje zhodnotenie ultrazvukom, určite vám teda odporúčame takúto kontrolu.

Medzičasom sa môžete skontaktovať s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa porozprávali o tom, ako zlepšiť prisatie bábätka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka a tiež rovnomerné vyprázdňovanie prsníka (čo je prevencia vzniku zablokovaných mliekovodov). Laktačná poradkyňa skontroluje tiež uzdičku pod jazykom bábätka, ktorá môže spôsobovať časť tej situácie, ktorú popisujete.

S laktačnou poradkyňou sa porozprávate tiež o možnostiach preliečenia bradaviek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nebolestivá bulka v prsu