Dojcenie pocas uzivania thyrozolu

Lucia    11.05.2013, 21:12

Dobrý deň, minulý týždeň mi bola diagnostikovaná tyreotoxikóza. mám aj teplotu. uzivam thyrozal 4xdenne - dokopy 40 mg plus betablokátaror egilog 2xdenne. Na príbalovom letáku thyrozolu je uvedené, že dojčiť sa môže pri dávke 10mg. Máte s tým skúsenosti? Dcérka má 7 mesiacov, teraz papá Nutrilon a príkrmy. do 6 mesiacov bola výlečne dojčená. ďakujem za odpoveď. Lucia

Milá Lucia,

áno, Thyrozol môžete užívať. Je dôležité, aby ste dcérku naďalej dojčili, a to tak pre jeho zdravie ako aj pre vaše. Thyrozol sa v materskom mlieku objavuje v zanedbateľných množstvách a má krátky polčas rozpadu. Tento liek sa vo všeobecnosti považuje za bezpečný pri dojčení (Americká akadémia pediatrov a pod.). Dojčite popri užívaní tohto lieku bez obmedzení tak ako doposiaľ.

Mimochodom, ohľadne používania umelej výživy, ako napríklad Nutrilonu, po 6. mesiaci, obzvlášť ak dojčíte, je nepotrebná a zbytočná. Vaše bábätko nepotrebuje umelé výživu, stačí mu dojčenie a čerstvá strava, ktorú mu dávate. Zavádzanie príkrmov neznamená zároveň aj zavádzanie umelej výživy, a pre dojčené deti umelá výživa nemá v tomto veku žiaden zmysel.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie pocas uzivania thyrozolu