1/príkrmy a 2/lieky

Mária    22.05.2013, 13:40

1/Dcérka má 6mesiacov, čas začať s príkrmamy, lenže: banán, jabĺčko, mrkva, presnidávka - po všetkom mi zvracia. Čo teda robiť, čo jej dať? 2/Na moju dg.EPI som užívala TINONIL 4502mg. teraz mi Dr. priordinovala aj TRUND (250,500,750mg - navyšovanie po 2týždňoch). Lenže pri týchto liekoch saneodporúča dojčiť. Čo teraz? Dojčiť chcem aj ďalej a lieky musím pre svoj stav užívať. Prosím poraďte a odpoveď mi zašlite aj ako správu na môj nick. Úptimná vďaka.

Milá Mária,

ohľadne príkrmov si prečítajte túto našu odpoved:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=111

Ak vaše dieťatko príkrmy zvracia (a zároveň je zdravé), skúste mu dať čas, aby si na príkrmy zvyklo. Dávajte mu jesť reálne jedlo, ktoré by ste jedli aj vy. Nechajte ho nech ochutnáva rozličné jedlá a chute. 

Oba lieky môžete počas dojčenia užívať a pritom dojčiť bez obmedzení, nemusíte užívanie liekov časovať podľa dojčenia.

Odpoved nebolo možné zaslať na váš nick, pretože v tejto poradni uvádzame odpovede na našej webovej stránke alebo ich zasielame na váš email. Dúfame, že si odpoved nájdete.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 1/príkrmy a 2/lieky