neznizi sa tvorba mlieka?

Dana    14.09.2011, 23:09

Zdravim, plne dojcim 8 tyzdnovu dcerku, ktora pekne pribera (ma 5 300 g). Od sameho zaciatku sa v noci budila max. 2x na papanie, posledne 2-3 tyzdne vsak spinka v noci coraz dlhsie, cca 6-8 hodin, ale stalo sa, ze aj 10. Vacsinou sa mi uz budi len raz (zaspi okolo 8-9 vecer a vstava medzi 6 a 7 rano - s tou jednou nocnou pauzou, pocas ktorej ju nadojcim a pekne zaspi zas). Zo zaciatku mi tie dlhe nocne pauzy v dojceni sposobovali trosku problem - prsia boli naliate, tvrde, s miernymi hrckami, casto som sa zobudila s tecucim mliekom a priam zufalo sa sklanala nad posielkou s prosbou "zobud sa prosim" :-) No teraz uz tie prsia vobec nemam take tvrde a naliate, aj ked v noci nekojim povedzme 7 hodin. Viem, ze je snom kazdej cerstvej mamicky, aby babo tolko v noci spinkalo a aby naliate prsia neboleli a nehrckaveli, takze asi bude zniet cudne, ze sa pytam na nieco, co pre ine mamy vlastne predstavuje vyriesenie problemu. Niezeby mi tolko spanku vadilo :-), ale bojim sa, ze sa mi tym padom tvori menej mlieka. Skratka, trochu mi tie preplnene prsia "chybaju" - bola to taka istota, ze mlieka je hodne. Viem, ze hlavne je to, ci malinka prospieva, ale predsa len...verim, ze mi rozumiete. Vdaka za odpoved.

Milá Dana,

vaše otázky sú pochopiteľné. Najdôležitejšie zo všetkého je to, ako bábätko pije na prsníku, a jeho správanie na prsníku. Ak dobre pije, je pri pití spokojné, spí s vami v posteli a nepoužívate dudlík, potom si nemusíte robiť starosti a užívajte si to, že bábätko spinká. Preplnené prsia nie sú ideálom dobrého dojčenia, skôr naopak.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > neznizi sa tvorba mlieka?