Injekcie pocas dojcenia

marcela    26.07.2013, 11:33

Dobrý deň, mám 11 mesačného synčeka, ktorý je dojčený a prikrmovaný. Chcela by som sa opýtať či počas liečby inj. Sandostatin Lar môžem dojčiť? alebo mám dojčenie ukončiť tak ako mi to doporučuje aj môj lekár. Malý je na mňa dosť naviazaný, vyžaduje si dojčenie hlavne pred spaním a v noci, preto by som ho rada ďalej dojčila, ale na druhej strane sa bojím aby som mu nejako nepoškodila keď by som dojčila aj počas liečby, ktorá bude dlhodobá. Ďakujem za odpoveď.

Milá Marcela,

tento liek má príliš veľkú molekulu na to, aby sa dostal do materského mlieka. Môžete pri jeho užívaní pokračovať v dojčení tak ako doposiaľ bez akýchkoľvek obmedzení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Injekcie pocas dojcenia