SK / CZ / UA / RU

Plne prsia-nadbytok MM

Otázka

Dobry den, 6-tyzdnoveho syna plne dojcim. Po porode sa mi takmer hned zacalo tvorit relativne dost MM. Maly nemal na uvod az taku velku "spotrebu" a nakolko sa mi prsia nalievali, prislo na rad odsavanie. Ale v tomto rezime som doteraz a zacinam byt z toho mierne zufala. Synovi davam mu MM na poziadanie, papa cca 8-11 krat denne,zvacsa z jedneho prsnika, na vecer si pyta aj druhy, prsniky striedam. Pokial mu davam z toho druheho prsa, takmer hned uz citim,ako sa mi nalieva aj prve prso,napriek tomu,ze tesne predtym z neho pil a dobre ho vytahal. Celkovo sa mi prsia po kojeni rychlo nalievaju-cca po hodine citim stipkanie v bradavkach a po 2 hod. druhe stipkanie, dost neprijemne - pre mna signal, ze musim maleho nakrmit, alebo sa odsat. A tym sa tusim dostavam do bludneho kruhu - odsavanim podporujem tvorbu dalsieho MM, ktore vsak moj syn zatial nepotrebuje. Po noci - budime sa na papanie 2-3x, kazde 2,5 hod. aj ked prsniky striedam si bezne rano po nakojeni odstriekam cca 140 ml. mlieka (zvacsa z prsnika z kt.papal pred 2,5 hod.),co sa mi zda dost. Taktiez cez den sa mi prsia nalievaju a musim si ich odsat, nakolko ma potom bolia a vyteka mi mlieko. Da sa mi poradit s mojim problemom, je to uz dost otravne, nehovoriac, ze prsne vlozky minam ako na beziacom pase. Dakujem za radu.

Lucia | 06.08.2013, 16:44

Odpoveď

Milá Lucia,

detailnú odpoveď na vašu otázku nájdete v tomto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/vela-mlieka/

Ak odsávate veľa mlieka a boli by ste ho ochotná darovať inej mamičke, ozvite sa nám na dojcenie@mamila.sk

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri