B komplex magenzium ibalgin popri dojceni

veronika machova    15.09.2014, 11:21

Dobry den prajem, rada by som vas velmi poprosila o infromaciu ohladne uzivania B complex a Magnezium popri dojceni takisto ako je to s liekmi proti bolesti napr. brufen, ibalgin, paralen http://www.docsimon.cz/zbozi/b-komplex-zentiva-tbl-30 http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/magneziove-tablety-500-mg-galvex-25612.html vopred velka vdaka za odpoved mame narocne obodobie, babatko ma 3 a pol mesiaca a som velmi unavena tak by som rada nejake jedoduche vitaminy alebo ak odporucate ine tak poprosim

Milá Veronika,

z hľadiska dojčenia nie je dôvod, aby tieto lieky nemohli používať - B-komplex ani magnézium nepredstavuje žiadny problém .

Ibuprofen aj Paralen môžete používať počas dojčenia a môžete dojčiť bez akýchkoľvek obmedzení. Ibalgin je takmer všetok viazaný na bielkovinu, a preto nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka. Takže ak Ibalgin potrebujete, užívajte ho bez ohľadu na časovanie dojčenia. 

Ohľadne iných vitamínov, môžete ich taktiež užívať a pokračovať v dojčení. 

Ak chcete tieto vitamíny užívať z dôvodu únavy, môžete urobiť aj ďalšie opatrenia, ktoré by vám mohli pomôcť - obzvlášť tie, ktoré sa týkajú spánku: K lepšiemu spánku môže pomôcť spoločné spanie: http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolocne-spanie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > B komplex magenzium ibalgin popri dojceni