SK / CZ / UA / RU

Hrca v prsniku tyzden po odstaveni 2-rocneho dietatka

Otázka

Dobry den, pred tyzdnom som prestala dojcit svojho 2-rocneho synceka. Islo o postupne odstavovanie, posledne 2-3 mesiace som ho kojila uz len vecer pred spanim a najma z praveho prsnika. Odstavenie som konzulovala aj so svojou lekarkou, kedze som dostala tento rok uz tretie antibiotika. Tento raz to bolo koli vyteru z nosa, kde som mala pozitivny nalez. Okrem toho to vyslo prave v case, ked prvy krat cestoval bezo mna syncek na 2,5 dna na chatu s otcom. Z antibiotik mi bolo niekolko dni zle od zaludka. Dva dni som takmer nic nejedla (to som uz nekojila). Po tyzdni od odstavenia mam v pravom prsniku bolest a hrcu. Ako mam postupovat v tomto pripade? navyse, pred otehotnenim som mala v prsnikoch cysty a chodila som na prehliadky na onkologiu. Jeden krat mi robili aj punkciu cysty. Preto som kojila dlhsie ako som chcela. Uz pred pol rokom som chcela prestat, ale rozhodla som sa pre postupne znizovanie poctu kojeni. A nakoniec aj kratsie vecerne kojenie. Co vsak s hrcou po ukonceni kojenia? Dakujem vopred za Vasu odpoved.

Jarka | 19.09.2014, 13:31

Odpoveď

Milá Jarka,

hrča sa nedá diagnostikovať cez internet. Je tiež ťažké bez vyšetrena povedať, čo ju spôsobilo a čo ďalej. Ak máte bolesti a hrču už týždeň choďte za svojím gynekológom, prípadne na onkológiu, kam ste chodili už predtým, aby vás vyšetrili. Hoci je možné, že nejde o nič závažné (napríklad to môže byť len zablokovaný mliekovod), toto treba riešiť.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri