Inofolic a dojčenie

Zuzana    28.10.2014, 22:23

Dobrý deň, môj syn má 22 mesiacov a plánujem ho dojčiť do prirodzeného odstavenia. Prvú menštruáciu som dostala 21 mesiacov po pôrode (t.j. začiatkom tohto mesiaca). Mám diagnostikovaný PCOS a pri dnešnej preventívnej prehliadke mi gynekologička odporučila pre zvýšenie šance otehotnieť výživový doplnok Inofolic. Zároveň odporučila ukončiť dojčenie (vraj je zástanca rovnakého štandardu pre každé dieťa.....) a teda ani nepovedala, či môžem ďalej dojčiť aj keď budem tento liek užívať. Informáciu som nenašla ani na webovej stránke výrobcu. Ďakujem za odpoveď a dúfam, že bude pre moje plány s dlhodobým dojčením syna pozitívna ;-)

Milá Zuzana,

Inofolic môžete užívať a popri tom pokračovať v dojčení bez obmedzení. Inofolic obsahuje dva vitamíny zo skupiny vitamínov B, ktoré sa aj prirodzene nachádzajú v strave, nie je teda jediný dôvod na to, aby ste popri užívaní tohto prípravku nemohli dojčiť.

Zároveň z toho, čo píšete, nie je žiaden iný dôvod na ukončenie dojčenia. PCOS taktiež nie je dôvod na ukončenie dojčenia. Môžete dojčiť tak, ako plánujete - do prirodzeného odstavenia.

"Rovnaký štandard pre každé dieťa"? Priznáme sa, že nám nie je jasné, čo presne sa týmto myslí.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Inofolic a dojčenie