Kolko tekutin?

Zuzana    05.03.2012, 10:41

Ahojte, v prvom rade sa Vam chcem velmi pekne podakovat za radu z dna 25.02.2011. Velmi ste mi pomohli a my sa bez problemov krasne dojcime aj nadalej :) Momentalne ma ale trapi ina otazka. O 6 rano odchadzam do prace, prichadzam o 16.00, kolko tekutin by mal nas maly vypit v tomto case? Zanedlho bude mat 1 rok, ma cca 10 kg a davame mu detsky nesladeny cas alebo vodu. Ked pridem z prace,tak sa do vecera dojci asi 3x + pije aj ine tekutiny a v noci je vylucne dojceny asi 1-2x.Len by som chcela vediet, ze kolko by teda mal vypit pocas mojej nepritomnosti tekutin? Dakujem velmi pekne a pekny den.

Milá Zuzana,

v čase, keď cez deň nie ste doma, je vhodné dieťatku ponúkať tekutiny z otvoreného pohárika počas celého dňa kedykoľvek aj medzi jedlami, ale bez nútenia do pitia. Do príjmu tekutín počas dňa sa počítajú aj tekutiny získané počas jedla z polievok, ovocia, a pod., prípadne aj príkrmy môžu byť tekutejšie, ak by to tak dieťatku vyhovovalo.

Na druhej strane je dobré vedieť, že ak dojčenie v čase, keď ste doma, prebieha dobre a je dostatočne výdatné, dojčené dieťatko môže v tomto veku získavať veľkú časť príjmu tekutín práve z materského mlieka. Je mnoho detí, ktoré často čakajú, kým mamička príde domov a pomerne veľké množstvo tekutín príjmu práve vďaka dojčeniu počas večera a v noci. Takže je výborné, že v dojčení pokračujete, pretože vďaka tomu pri dobrom dojčení, príkrmoch a ponúkaní tekutín počas dňa podľa chuti dieťatka nemusí mať o príjem tekutín obavy.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kolko tekutin?