SK / CZ / UA / RU

Antibiotiká UNASYN

Otázka

Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o radu týkajúcu sa užívania antibiotík UNASYN(375) a súčasného výlučného dojčenia 5 mesačnej dcérky. Dojčenie prebieha bez akýchkoľvek problémov na požiadanie. Na ORL mi predpísali uvedené antibiotiká na zápal prínosových dutín (po dôkladnom vyšetrení a potvrdení RTG snímkou). Dnes sme s dcérkou absolvovali poradňu, počas ktorej sme na základe plánovaného očkovania (nebolo vykonané) preberali aj predpísané antibiotiká. Reakcia obvodnej pediatričky ma však znepokojila, pretože tvrdila, že by som ich užívať nemala. Momentálne zvažujem, či ich teda vôbec mám začať užívať. Prezerala som si aj ostatné Vaše rady a odpovede, bohužiaľ informácie týkajúce sa tohto konkrétneho lieku som nenašla. Vopred ďakujem za odpoveď.

Gabriela | 19.03.2012, 21:38

Odpoveď

Milá Gabriela,

vami uvádzané antibiotiká môžete počas dojčenia užívať. Ak sa potrebujete liečiť, neváhajte a začnite UNASYN brať a pritom pokračujte v dojčení. Táto možnosť je zo všetkých najbezpečnejšia. Okrem toho je pokračovanie dojčenia (a počas užívania antibiotík) je dôležité pre vaše zdravie, ale aj pre to, aby dcérka zostala zdravá počas vašej choroby ako aj v budúcnosti - dojčenie bude aktívnym spôsobom chrániť dcérku pre mnohými chorobami, prípadne ak ochorie, bude mu aktívne pomaháť pri rýchlejšom udzdravení a pri budovaní imunity.

Dojčite počas užívania antibiotík tak, ako ste doteraz boli zvyknutá, dojčenie nemusíte nijako časovať podľa užívania tabletiek.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri