Doplnenie odpovede

Livia    15.06.2012, 10:18

Dobry den, prepacte neda mi to, nasla som tu odpoved na otazku zo dna 18.5.2012 / http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=403, kde sa pani pyta co moze byt dovodom nesutaleho palcu po dojceni. Vasa odpoved je bola pekne napisala, avsak z vlastnej sksuenosti by som tvrdila, ze s urcitostou ide o tichy reflux u babatka. Nasa dcerka mala rpesne take iste problemy, plakala po papani asi 30 min vkuse, stale musela byt narukach, v noci ked bola v postielke tak enmala klduny spanok, stale vydavala nejake cudne zvuky a mrvila sa. A neskor sme zitili, ze je to tichy reflux. Pri refluxe sa zvykne vyvracat obsah zaludku, avsak pri tichom refluxe to nie je a prejavuje as to presne takymi priznakmi ako pisala ta pani. Prosim doructe jej moju odpoved, mozno jej bude napomocna. Nehnevajte sa,ze Vam psiem, vobec nepodcenujem Vasu odbornost ! velmi rada chodim na vasu stranku...

Milá Lívia,

úprimne povedané, nie som presvedčená o tejto príčine plaču - špeciálne, ak sa "tichý reflux" definuje ako situácia, v ktorej sa nič zo žalúdka nevracia. V takom prípade je reálne ťažké popísať mechanizmus, na základe ktorého by vlastne to, že sa nič nevracia, spôsobovalo bábätku problém.

To neznamená, že takéto správanie bábätka neexistuje - samozrejme, mnoho mamičiek pozoruje to, čo bolo popísané, a je to veľmi náročné.

Podstatné je, či bábätko dobre pije na prsníku. Ak áno, tak bez ohľadu na to, či ide o "tichý reflux" alebo o naplnenie iných fyziologických potrieb bábätka, je riešenie pravdepdobne rovnaké - teda konktakt s bábätkom, nosenie, umožniť bábätku, aby bolo na prsníku, spoločné spanie a podobne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplnenie odpovede