jedno z dvojtyzdnovych dvojčat nechce papat

Andrea    21.06.2011, 16:45

Dobry den, 8.6 sa nam narodili v 37/6 dvojcata chlapec a dievca, dievcatko pekne papa az hlta, ale s chlapcom mame problem, budime ho a davame na rpsnik, mam pocit ze chudak nevie sa prisat a ked sa prisaje chvilu dudle a skonci, musim mu davat moje odstrekovane mliecko cez flasku, ale aj s tym sa trapi.....trva to dlho kym ak vobec ju vypije, ledva na raz vpije 20ml ,......v noci ho dokrmujem Nutrilonom....dakujem

Milá Andrea,

je potrebné vášmu chlapčekovi pomôcť, aby sa na prsník naučil správne prisávať a aby na ňom skutočne dostatočne pil. Vzhľadom na to, že vaše bábätká majú len približne dva týždne, sa dá urobiť veľmi veľa pre to, aby aj chlapček, aj dievčatko mohli byť výlučne dojčení bez dokrmovania. Prvý krok je odstrániť používanie fľašky (a to cez deň, aj v noci), pretože práve fľaška môže spôsobovať, že chlapček nevie prisať a že v skutočnosti nepije na prsníku. Ak je dokrmovanie skutočne potrebné, tak vaše odstriekané mliečko je možné podávať laktačnou pomôckou priamo na prsníku, bez použitia fľaše. Pretože dojčenie priamo na prsníku je viac než len pitie mlieka a ak sa bábätko prisáva, tak dojčeniu pomôže, ak bude všetko mlieko (aj dokrm) sať priamo na prsníku, pretože sa tým učí dojčiť. Tiež môže byť dobré skontrolovať, či chlapček nemá prirastenú uzdičku pod jazykom. Všetky tieto kroky, ktoré chlapčekovi pomôžu vás môže naučiť poradkyňa pri dojčení, ktorú si môžete vybrať z tohto zoznamu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Okrem toho vám odporúčame nasledovné kroky:

1) Môže vám pomôcť, ak s pomocou poradkyne pri dojčení zlepšíte polohu a prisatie bábätka tak, aby získavalo čo najväčšie množstvo mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

2) Aby vaše bábätko vypilo viac mlieka, používajte stláčanie prsníka, ktoré vám poradkyňa ukáže:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

3) Potom je potrebné bylinkami a inými prostriedkami zvýšiť tvorbu mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

4) Ak je dokrmovanie potrebné, treba sa vyhnúť fľaši a dokrmovať bábätko cievkou na prsníku, čo vám tiež ukáže poradkyňa:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Ak by ste mali ďalšie otázky, napíšte nám znovu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > jedno z dvojtyzdnovych dvojčat nechce papat