Mam salmonelu, mozem dojcit?

lucia    01.07.2012, 14:02

Dobry den, mam 11 tyzdnovu dcerku ktoru plne kojim. Pred 2 dnami sa u mna objavili priznaky salmonely, vcera sme boli na infekcnom a pravdepodobne mam salmonelozu, lekari mi neodporucali dojcit, dokonca aj lekari z novoredeneckeho, pokial sa to nepotvrdi , vysledky by mali byt do 3 dni. Velmi by som chcela malu dojcit a bojim sa ze uz nikdy nebudem. Od vcera jej davame umele mliecko a svoje si odstriekavam. Mala je tiez z toho nestatna a ja s nou...rada by som dojcila, lebo viem ze v mliecku sa jej tvoria protilatky, ale ked mi to zakazali....prosim o Vas nazor. Dakujem

Milá Lucia,

v tejto situácii je priam nevyhnutné, aby ste ďalej dojčili. Je to dôležité pre ochranu bábätka. Samozrejme, že pri pokračovaní dojčenia platia všetky všeobecné pravidlá umývania rúk a podobne. Vráťte sa naspäť k dojčeniu, pretože pri salmonelóze podobne ako pri mnohých iných ochoreniach je človek infekčný už pred tým, než ochorie, keď ešte nevie, že je chorý, čiže vtedy je šanca na prenos ochorenia najväčšia, a potom keď už ste chorá, tak sa tvoria protilátky, ktoré sú pre bábätko mimoriadne dôležité, aby mu pomohli neochorieť alebo zmierniť priebeh ochorenia.

Trvajte na tom, že chcete ďalej dojčiť, prípadne podpíšte reverz a dojčite ďalej na vlastnú zodpovednosť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mam salmonelu, mozem dojcit?