SK / CZ / UA / RU

Kožny problém

Otázka

Dobrý deň,chcem poprosiť o radu aj ,keď ešte nedojčim.Som v 31t.tehotenstva a mala som problém so svrbiacou kožou prs- a bradaviek-bola som ošetrena v kožnej ambulancii-lekarka mi povedala,že mám asi o podraždenú kožu do karty napísala diagnozu B37,2 -/mierne podraždenie pod prsníkmi,začervenanie/ ale predpisala mi premasťovanie a krem imacort raz denne-po jednej aplikácii sa svrbenie upravilo- ale ďalšie dni ma prsia svrbeli len trošičku-tak som krém používala10dni-potom som sa už bala -či ho nepoužívam dlho-nebola mi stanovena dĺžka liečby-mala som krém používať kym budem mať problémy.Bojim sa, aby sa problém nevrátil ,tak som si do kremu a derma exomega začala pridávať2krát denne alicin a chcela som sa informovať ,či by som si mohla prsia potierať zriedeným citrovitalom.Moja kožná lekárka je dlhodobo pn až do apríla-tak som bola u zastupujucej -ale najprv ma vôbec nechceli zobrať-tak 2krát tamk po radu nepôjdem- nezobrali by ma-chcela by som dlhodobo dojčiť/prvé dieťa som dojčila 3roky/ ˇ-tak chcem mať prsia zdravé do pôrodu.Kožné problémy som mala aj pri prvom dojčeni-nie však na prsiach-som alergička-tak vraj preto.Ak je to možné -prosím o radu....ďakujem Helena

Helena | 08.03.2017, 11:27

Odpoveď

Milá Helena,

prsníky si môžete ošetrovať citrovitalom. Ak by nestačil pre vyriešenie tejto situácii, potom stojí za to nájsť inú kožnú lekárku a informovať sa o ďalšom postupe s ohľadom na skutočnosť, že ste tehotná. 

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri