Od příkrmu odmita kojeni

Katka    26.04.2017, 09:15

Dobry den, plne jsem kojila syna do 6.mesice, ale byl to boj. (Musela jsem si ho prendavat z jedne strany na druhou a az kdyz zjistil ze tece prso pomalu samo, teprve zacal poradne sat) od 6m.co zacaly prikrmy je to jeste vetsi boj. Kojila jsem rano, pak po obede, na noc a v noci, ale poslednich 14 dni nechce ani 1x za den a bude mu 8mesicu. ( Mleko porad mam, snazim se alespon pdsavat, at o nej neprijdu). Uz kdyz ho dam do polohy kojeni, odtahuje se, stipe me a proste nechce. (Chuti to neni, zkousela jsem mu ho dat ve flasce a to si vzal, zkousela jsem ho rozptylovat, mackat prso, jine polohy, ale proste nechce). Budu rada za jakoukoliv radu, kontakt pri reseni co dale. Dekuji moc. :)

Milá Katko,

správanie vášho bábätko sa podobá na to, ktoré popisujú mamičky v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Je vysoko pravdepodobné, že aj vaše dieťatko už viacero mesiacov reaguje na zníženie toku mlieka a táto situácia má tendenciu sa pozvoľna zhoršovať – a toto nijako nesúvisí s chuťou mlieka. Bábätko, ktoré na prsníku zažíva znížený tok mlieka, môže spokojne piť z fľaše – fľaša poskytuje stabilný a rýchly tok mlieka. Aj preto vám v tejto situácii odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašej situácii je kľúčové:

  1. prejsť možné príčiny, pre ktoré tvorba mlieka klesá

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

  1. zvýšiť tvorbu mlieka
  2. urobiť opatrenia, ktoré pomôžu bábätku postupne znova získavať dôveru v dojčenie, najmä opatrenia z bodu 5 tohto materiálu:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Od příkrmu odmita kojeni