Dojčenie počas užívania lieku Salofalk

Zuzana    05.05.2017, 02:11

Dobry deň, uživam asi 7 mesiacov liek Salofalk 500 tablety 3x2 na Ulceroznu kolitidu zistenu na začiatku tehotenstva a chcela by som vedieť či možem dojčiť popri tomto lieku Ďakujem

Milá Zuzana,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko, aj pre vás bezpečnejšie pokračovať v dojčení . Salofalk sa vyrába v tzv. gastrorezistentných tabletách, inými slovami, ak by sa liečivo dostalo do žalúdka bez špeciálneho obalu, bolo by zničené žalúdočnou kyselinou. A teda aj to zanedbateľné, minimálne množstvo liečiva, ktoré by sa vôbec dostalo do materského mlieka, bude v žalúdku bábätka zlikvidované.

Prečítajte si viac tu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie počas užívania lieku Salofalk