Kojení a alopecie

Petra    25.05.2017, 16:24

Dobrý den. Mám dcerku 3 a půl měsíce a výlučně kojim. Bohužel již před tehotenstvim mi byla diagnostikovana androgenni alopecii a nyní už je to vypadavani v opravdu neúnosné míře. Chci se zeptat zda je možné při kojení užívat přípravek Alpicort F nebo Saw palmetto. Nerada bych kojení vzdala, ale takhle už to bohužel dál nepůjde :( děkuji za odpověď

Milá Petro,

tieto prípravky môžete bez obáv používať počas dojčenia. Nie je jediný dôvod, pre ktorý by ste nemali dojčiť. V letáku je všeobecné varovanie, ktoré najviac zo všetkého predstavuje ochranu výrobcu prípravkov, nie snahu o podporu dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení a alopecie