Tetania a dojcenie?

Monika    08.06.2017, 11:52

Dobry den, nedavno mi diagnostikovali tetaniu a neurologicka mi radila co najskor odstaviť mojho 17 mesacneho syna. Poradili by ste mi prosim ako co najcitlivejsie postupne odstavit, resp. ako ho naucit napriklad len na ranne a vecerne dojcenie? Dakujem pekne za odpoved

Milá Monika,

možno by pre vás bola zaujímavá informácia, že samotná tetánia ani je liečba nie je dôvod, pre ktorý je potrebné dojčenie ukončiť. Dojčenie nie je príčinou tetánie a môžete sa liečiť a pokračovať v dojčení. Navyše pokračovať v dojčení si môže v konečnom dôsledku vyžadovať menej energie ako snaha odstaviť dieťa, ktoré ešte má o dojčenie záujem.

Za bežných okolností deti samy dospejú k odstaveniu vo veku, keď sú na to pripravené. Ak sa odstavenie udeje skôr alebo na podnet matky, tak neexistujú univerzálne platné spôsoby ako to urobiť. Matky, ktoré svoje deti odstavili skôr, ako deti boli pripravené, používajú celú škálu spôsobov v závislosti od poznania svojich detí a ich deti sa pri odstavovaní prejavovali veľmi rôzne. Z týchto skúseností nie je reálne poskytnúť nejaké zaručené rady na odstavenie, pretože ide o veľmi individuálnu skúsenosť každej dvojice matka-dieťa.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tetania a dojcenie?