Ako naucit 2r dcerku sa znova prisat po 4mes. pauze

Lea    01.09.2017, 10:27

Dobry den, dcerka sa mi odstavila pocas mojho tehotenstva ako 20mesacna, velmi ma boleli bradavky a mliecko nebolo, avsak teraz po porode dalsieho babatka sa po 4mesiacoch pauzy uz nevie prisat. Skusam niekolko dni, ale bud len da do pusy bradavku alebo ide celymi zubkami, nevie uchytit dvorec a sat. Myslela som, ze ked uvidi sa dojcit braceka, tak to pojde aicky, ale nie... Ako jej mozem este pomoct? Ved saci reflex este musi mat. Mlieka je vela, som tyzden po porode. Dakujem.

Milá Lea,

vaša dcérka sa môže ešte znova prisať, jej záujem je prvým krokom pre to, aby sa mohla vrátiť k dojčeniu. Aj keď nebude prisatá správne a nebude piť správnym spôsobom, nevadí, môže pri prsníku len tak byť - aj toto je cenné. Nevadí, že "ťahá do líc" (teda v prípade, že vás to nebolí). Dajte jej veľa príležitostí, aby to skúšala a naučila sa to tým, že na to príde. Môžete mu vysvetliť, aby otvorila veľké ústa a trochu vyplazila jazyk. Toto mu môžete ukázať na sebe. Môžete jej skúsiť ponúknuť prsník, ktorý je veľmi plný - ak zacíti mlieko, tak ju to bude motivovať, aby to robila správne. 

Nedávno sme podobnú odpoveď písali pre mamičku, ktorá nám nakoniec poslala fotku tandemového dojčenia s tým, že tieto rady pomohli a starší chlapček sa začal znova dojčiť:

https://www.facebook.com/123305271075644/photos/a.151197841619720.37922.123305271075644/1689741121098710/?type=3&theater



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako naucit 2r dcerku sa znova prisat po 4mes. pauze