Upchaté mliekovody a horúčka

Oľga    18.10.2017, 23:11

Dobrý deň, dojčím na požiadanie svojho 15-mesačného syna, príkrmy zatiaľ skôr ochutnáva. Pred troma dňami sa u mňa prvýkrát vyskytli tvrdé a bolestivé hrče v prsníku. Po pár hodinách to prešlo vďaka dojčeniu. V tú noc a ďalšie dni mal syn horúčku, pravdepodobne kvôli prerezávajúcim sa zúbkom. Včera sa mi znova vytvorili bolestivé hrče, po telefonickej konzultácii s poradkyňou sme dospeli k záveru, že sa jedná o zablokovaný mliekovod. Syn nechcel z prsníka piť, až neskôr v polospánku a hrče zmizli. V noci mi vyskočila horúčka a trvá doteraz. Zaujíma ma, či môže moja horúčka súvisieť so zablokovaným mliekovodom alebo mám hľadať inú príčinu. Ďakujem za ochotu poradiť!

Milá Oľga,

cez internet nie je jednoduché vedieť, aký pôvod má horúčka, ktorú máte. Ale vo všeobecnosti, áno, upchatý mliekovod sa môže spájať s horúčkou, aj vysokou horúčkou a trvá určitý čas než horúčka odznie. Urobiť opatrenia na zlepšenie dojčenia, na zamedzenie toho, aby sa upchaté mliekovody opakovali, zlepšite prisatie, zlepšite vyprázdňovanie prsníka a odstráňte príčiny, pre ktoré sa mohla tvorba mlieka znížiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Upchaté mliekovody a horúčka