Vyssia hladina cukru v krvi matky a kojenie

Mirka    27.10.2017, 23:32

Dobry den, kojim 15-mesacneho synceka. V tehotenstve som mala teh.cukrovku, obcas mam aj teraz zvysenu hladinu cukru v krvi.(ale nemam cukrovku). Moze to negativne ovplyvnit synceka ? Niekedy, ked sa maly zobudi z poobedneho spanku, citim mu z ust akoby aceton, tak preto by som Vas chcela poprosit o radu. Dakujem, Mirka

Milá Mirka,

môžete dojčiť bez obáv. Nie je jediný dôvod, pre ktorý by vaše hladiny cukru ovplyvňovali vaše bábätko. Cukor, ktorý sa nachádza v materskom mlieku je totiž laktóza, a obsah laktózy v materskom mlieku nie je závislý od toho, aká je hladina glukózy v krvi matky.

Mimochodom - z hľadiska vášho zdravia by bolo vhodné riešiť vysokú hladinu glukózy v krvi, navštívte lekára.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vyssia hladina cukru v krvi matky a kojenie