V noci pije aj 45min, stále zaspáva

Rebeka    08.10.2012, 19:21

Ako ju prinútiť papať rýchlejšie bez toho aby zaspala? 10dnové bábatko, plne kojené, prvé prisatie je bolestivé po pár ťahoch už nebolí.

Milá Rebeka,

ak prisatie zo začiatku bolí, tak to môže znamenať, že nie je úplne v poriadku a že by vám pomohlo, ak by ste sa naučili, ako bábätko prisávať už od prvých okamihov prisatia správne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Pozrite si naše fotky, ako správne prisatie vyzerá:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Správne prisatie vám pomôže, aby bábätko lepšie získavalo mlieko, čo môže skrátiť dobu, počas ktorej pije. Ďalej vám môže pomôcť stláčanie prsníka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Bolo by tiež dobré pozorovať dojčenie, aby ste zistili, ako bábätko pije, čo by vám mohla pomôcť vyhodnotiť poradkyňa pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Vďaka tomu by vám bolo potom možné buď odporučiť ďalšie postupy alebo vás ubezpečiť, že sú bábätká, ktoré sú v noci dlho prisaté a spia na prsníku, aj keď sa dobre napijú, pričom v takej situácii najviac pomáha, ak si spolu s bábätko ľahnete do postele tak, aby ste mohli popri dojčení pospávať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > V noci pije aj 45min, stále zaspáva