Ako znovu dojčiť?

Lenka    03.11.2017, 18:58

Syn má 4,5mesiaca. Do 3 mesiaca som výlučne kojila. Mlieko sa mi tvorilo vždy tak akurát na spotrebu malého. V pôrodnici zhodnotili, že pije veľmi dobre. Potom začal prsník odmietať(plakal, odtískal sa) a začal byť uplakaný. neskôr som zistila že je hladný, tak som ho dokrmovala Um. Stále častejšie a dnes je to už piaty deň, čo som nekojila vôbec. Dnes som aj dostala menzes. Chcem to znova rozbehnúť, ako mám postupovať? Z prsníkov som odmala po troch dňoch len 30 ml. Malý je zdravý, ja tiež. Dokrmovala som z fľašky a cumlík nepoužíva. Ja nepijem, nefajčím, syna nosím a spávam s ním. Syn je prvý a môj vek 31 rokov

Milá Lenka,

v tejto situácii je možné urobiť kroky pre zvýšenie tvorby mlieka a pre to, aby sa synček vrátil k dojčeniu. Je dôležité, aby ste pri týchto krokoch spolupracovali s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože v tejto situácii je potrebné urobiť viaceré kroky, ktoré je náročné riešiť prostredníctvom internetu alebo telefónu a budete potrebovať cielené na mieru šité rady podľa toho, ako sa bude situácia vyvíjať.

Vo všeobecnosti budete postupovať s poradkyňou podľa tohto materiálu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako znovu dojčiť?