Zastava dychu pri kojeni

Julia    09.03.2018, 21:09

2 tyzdnove dietatko, vylucne kojene. Dobry den, prosim o radu.Moje dietatko sa skoro vzdy pri kojeni rozkasle, potom lape po dychu a nedycha, nemoze sa chvilu cca 5 sekund nadychnut, nemodra-farba je viac menej ok...zacinam mat z toho stres a bat sa kojenia...viete mi prosim poradit co mam robit? Zatial ju davam na brusko a bucham ju jemne po chrbatiku(si myslim, ze jej zabehlo, ale fakt neviem). Dakujem velmi!

Milá Júlia,

mimoriadne by vám mohla pomôcť návšteva poradkyne pri dojčení, pretože vo vašej situácii by vám pomohlo, ak by ste zlepšili spôsob, akým si bábätko reguluje tok mlieka. Pre bábätko existuje jediný spôsob, ako dobre regulovať tok mlieka, ktorý zažíva pri dojčení, a to je správne prisatie: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

Preto vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc.

Poradkyňa pri dojčení skontroluje tiež uzdičku pod jazykom bábätka, ktorá môže spôsobovať časť tej situácie, ktorú popisujete.

Ak aj po správnej úprave prisatia na skutočne asymetrické a hlboké prisatie budete pozorovať tieto prejavy správania bábätka a nebudete si istá ako ďalej, poraďte sa s lekárom.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zastava dychu pri kojeni