Metamistad počas kojenia

Martina    30.03.2018, 21:14

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, dnes mi ortopéd predpísal metamistad tablety, z dôvodu problémov s bedrami a panvou po pôrode..povedal, že toto môžem keď kojim..ale v lekárni vraveli, že by mi to neodporučili..v letáku sa taktiež píše, že počas kojenia neužívajte..tak teraz neviem..bolesti mám ale nechcem nijako ohroziť 5 mesačnú dcérku, ktorá je zatiaľ výlučne dojcena a plánujem dojčiť čo najdlhšie.dakujem veľmi pekne za odpoveď

Milá Martina,

Metamistad môžete užívať aj počas dojčenia, často ho matkám dávajú od bolesti v dňoch bezprostredne po pôrode alebo po cisárskom reze. 
Na druhej strane, na bolesť existuje veľké množstvo iných liečiv, ktoré by sme tiež prípadne mohli užívať, a ktoré majú ešte lepší bezpečnostný profil, a to hlavne pre vás, už i preto, že tento liek nelieči danú situáciu, iba zmierňuje bolesť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Metamistad počas kojenia