Kolika

Veronika    06.04.2018, 22:27

Dobry den,mala bude mat buduci tyzden 3mesiace, od narodenia nas trapia koliky no.vyvrbilo sa to minuly tyzden ked sme skoncili.v nemocnici vytery, sono,moc ok. Ale odpoved co robim zle som nedostala mam problemy so stitnou zlazou uzivam lieky lthyroxin 50-70obden, ako sa mam stravovat co jest aby som jej pomohla nech sa netrapi. Dakujem za odpoved velmi mi pomozete

Milá Veronika,

v tejto situácii vám odporúčame obrátiť sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože ak boli vylúčené medicínske príčiny plaču bábätka, je pravdepodobné, že plač vášho bábätka môže súvisieť s týmito príčinami:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

najmä s možnou potrebou zlepšenia dojčenia alebo zmeny v starostlivosti o bábätko z hľadiska zaspávania a spánku. Spoločne s poradkyňou pri dojčení vyhodnotíte pitie bábätka a jeho správanie pri dojčení a v prípade, že by bolo v tomto smere potrebné zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka, poradkyňa vám v osobnom kontakte ukáže efektívne spôsoby, ako toto riešiť. Pomoc bábätku so zaspatím a udržaním sa v spánku sa takisto najefektívnejšie ukazuje v osobnom kontakte.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok