Polyoxidonium

Naomy    11.04.2018, 15:00

Dobrý deň, môžem brať injekčne polyoxidonium na podporu imunity? Dojčím 29-mesačnú dcéru. V príbalovom letáku je uvedené, že sa vylučuje do materského mlieka, teda je kontraindikované, ďakujem

Milá Naomy,

z hľadiska dojčenia je pre vás aj vaše dieťa bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Tento liek obsahuje príliš veľkú molekulu na to, aby sa z vašej krvi dostala do materského mlieka a preto sa vedľajšie účinky, ktoré má toto liečivo pri priamom podávaní pacientovi, nemôžu prejaviť pri dojčenom bábätku, pretože nebude dostávať žiadne liečivo cez materské mlieko. Pokračujte preto v dojčení tak, ako to vaša dcérka potrebuje, aj v 2,5 roku je pre ňu dojčenie nesmierne dôležité a predčasné odstavenie ešte stále prináša riziká pre jej aj vaše zdravie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Polyoxidonium