Vigantol

Andrea    11.05.2018, 23:01

Dobrý deň.Moja otazka nesuvisi uplne s dojcenim,ale potrebovala by som poradit,preto sa na vas obraciam.mam mesacnu dceru,ktora je ciastocne kojena,ale musim ju aj dokrmovat.odkedy som jej zacala davat vigantol,zacala mavat koliky.tie sme mali aj pri prvom synovi a bolo to priserne obdobie.v porodnici mi sestricka vravela (kedze som mala obavu,aby koliky nemala aj dcera),ze si mam odsledovat,ako bude reagovat na vigantol,a naozaj jej to nerobi dobre.ked som ho vysadila,koliky ustupili a je z nej spokojne babo.odporucila mi,aby som si objednala vitamin d od firmy swanson,ale neviem kolko kvapiek jej mozem z toho dat,kedze som sa docitala rozne informacie o davkovani,dokonca je tam pisane,ze nie je vhodny pre deti.viete mi,prosim,poradit?dakujem

Milá Andrea,

ohľadne otázok o užívaní vitamínu D vám odporúčame obrátiť sa priamo na pediatra a tiež s ním konzultovať prípadné nežiaduce účinky či dávkovanie.

Okrem toho je dobré vedieť, že existujú aj iné príčiny kolík a plaču dieťaťa:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok