CMV v mlieku - predcasniatko

Eva    11.05.2018, 23:00

Dobry den narodili sme sa v 28t dietatko dostavalo moje mliecko cez sondu az kym mi nezistili cmv virus v mlieku.odvtedu vylievam cca 7dcl mlieka.ako odstarnit cmv virus.chcela by som dietatko dojcit.pravidelne si odsavam mlieko. Dakujem za odpoved.eva

Milá Eva,

prítomnosť vírusu CMV v materskom mlieku, aj keď ide o predčasne narodené dieťa nie je dôvod na to, aby dieťa nedostávalo vaše materské mlieko alebo aby nemohlo byť dojčené. Vysvetlenie, prečo to tak je, je pomerne zložité a presahuje rozsah tejto poradne, ale prítomnosť CMV nepredstavuje pre dieťa riziko a navyše materské mlieko obsahuje protilátky a množstvo ďalších cenných imunitných látok a faktorov, ktoré sú pre predčasne narodené dieťa mimoriadne dôležité. 

Nie je jediný dôvod, aby ste mlieko vylievali. Trvajte na tom, aby vaše dieťa dostávalo vaše materské mlieko. Ak vám to nebude umožnené, tak si vaše mlieko mrazte a odkladajte na neskôr. Nehovoriac o tom, že mrazením sa CMV úplne ničí.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > CMV v mlieku - predcasniatko