Mozem kojit po incizii a drenazi prsnika?

Stanislava    22.05.2018, 16:07

Dobry den, podstupila som chirurgicku inciziu (narezanie) a drenaz prsnika po vzniknutom abscese. Je mozne pokracovat v kojeni? Pretoze lekar na chirurgii mi kazal kojenie skoncit, ze sa mi nebude hojit rana lebo odtial bude vytekat mliecko. Ja by som vsak s kojenim nechcela prestat, pokial to nebude nevyhnutne. Myslite, ze to sposobit zle hojenie rany? Dakujem za odpoved.

Milá Stanislava,

pokračovanie v dojčení po liečbe abscesu je nesmierne dôležité práve z pohľadu rýchlejšej a lepšej liečby samotného abscesu. Nehovoriac o tom, že predčasné odstavenie prináša vážne riziká pre zdravie dieťaťa aj pre zdravie matky. Liečbu abscesu môže komplikovať nesprávny spôsob liečby, incízia nie je odporúčaný spôsob liečby, prsník by sa mal aspirovať ihlou a následne liečiť katetrizáciou. Dojčenie však nie je faktor, ktorý zhoršuje hojenie ani v prípade, že bola zvolená nesprávna liečba incíziou. Preto pokračujte v dojčení podľa potrieb svojho dieťatka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mozem kojit po incizii a drenazi prsnika?