Fajcenie

zuzana    19.06.2018, 15:11

dobry den mam jednu otazku moj 12 mesacny syn je dojceny a ja neviem odolat cigarete myslim tym ze som nefajcila ale teraz potrebujem par krat potiahnjt z cigarety.nevyfajcim ani pol cigarety ale nutkanie si par krat pktiahnut musim.syn je stale na poziadanie na prsmiku preto sa pytam ci to potiahnutie nieco znamena zle kedze nemozem zafajcit po kojeni lebo sa koji stale tak napriek tomu rsz denne si zafacim.po akej dobe alebo ci vobec sa nikotin dostane do mlieka a ci uskodi take male mnoztbo dietatu.dakujem

Milá Zuzana,

odpoveď na vašu otázku je z našej strany rovnaká, ako keď ste sa pýtali na fajčenie pred dvoma mesiacmi:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6782

v prípade, že nedokážete nefajčiť pre vaše bábätko aj pre vaše zdravie bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Pred dvoma mesiacmi ste písali, že spúšťačom potreby fajčiť, sú rodinné problémy, pokúste sa hľadať iné riešenie tejto situácie, než je fajčenie. Ale ak už fajčíte a momentálne nie je možné prestať fajčiť alebo znížiť počet cigariet, pokračujte v dojčení a dojčenie nijako nečasujte podľa vyfajčenia cigarety.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok