Antidepresiva a otěhotnění

Lucie    31.07.2018, 16:10

Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor když se léčím s úzkosti a beru trojkombinaci D. Wenlaflaxin 50mg, cipralex nejvyšší dávka 2 tablety a 3/4 trittico. Názory se všude liší a doktor mi léky upraví ale i tak sama zjišťuji maximum informací. Jsou konkrétně tyto léky škodlivé pro plod? Měla bych vysadit co nejdřív nebo to stačí upravit až otěhotním? děkuji.

Milá Lucie,

z hľadiska dojčenia tieto lieky nepredstavujú problém. Naše stránky sa nešpecializujú na otázky týkajúce sa tehotenstva, preto ak sa pýtate na tieto lieky z hľadiska tehotenstva, obráťte sa na odborníkov, ktorí sa na tehotenstvo špecializujú.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antidepresiva a otěhotnění